مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت گاز با بیان اینکه صنعت گاز تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد، گفت: حجم سوآپ گاز از ترکمنستان دو برابر شده است.
عراق دوباره به دنبال تمدید قرارداد واردات گاز از ایران است. ترکیه هم به دنبال احیای مجدد قرارداد گازی با ایران است؛ قرارداد ۲۵ ساله صادرات گاز ایران به ترکیه در سال ۲۰۲۶ میلادی به پایان میرسد.
یک کارشناس اقتصادی عراقی قیمت کلی واردات عراق در سال 2022 را اعلام کرد و گفت که این کشور در سال 2022، گاز ایرانی را با قیمت 1.97 میلیارد دلار وارد کرده است.
جولایی گفت: در حال حاضر ۱۰ میلیون متر مکعب واردات گاز از ترکمنستان وجود دارد که در قالب سوآپ در حال انجام است و از این میزان ۷ میلیون تنها به آذربایجان تحویل داده میشود.
شایعاتی عجیب در فضای مجازی از علل کسری گاز در ایران همچون «فروش یک میدان گازی در قالب قرارداد ۲۰ساله به روسیه» یا «اهدای رایگان گاز به لبنان» مطرح شده است که پاسخهای روشن و مشخصی دارند.
در حال حاضر ناترازی تولید و مصرف گاز ۲۰۰ میلیون مترمکعب تخمین زده میشود و آنطور که وزیر نفت اعلام کرده، مذاکرات خوبی با کشورهایی مانند روسیه برای واردات گاز انجام شده که امیدواریم بتوانیم خبرهای خوبی در این زمینه به مردم بدهیم.
پاکستان که یکی از بازارهای هدف ما بوده اعلام کرده که قید واردات گاز از ایران را زده؛ کارشناسان انرژی معتقدند که ناترازی گاز و نبود دیپلماسی مناسب باعث شده که ایران بازارهای صادراتی خود را از دست بدهد.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی گاز ایران گفت: قطعا ما باید میزان گاز دریافتی از ترکمنستان را افزایش دهیم و اگر وارد نکنیم حتما باید گاز ارسالی به صنایع، نیروگاهها و پتروشیمی را محدود کنیم و روی سوخت دوم برویم و در نتیجه صادرات فراورده را متوقف کنیم
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه مساله انرژی در کشور به صورت جزیره ای اداره می شود و حاکمیت یکپارچه ای در این حوزه نداریم، گفت: به دنبال واردات گاز از روسیه نیستیم، هدف ما سوآپ انرژی است.
مدیر دیسپچینگ شرکت گاز از آغاز مذاکره برای واردات گاز خبر داد و گفت: زیرساخت و آمادگی لازم برای واردات گاز را فراهم کردیم چرا که بخشی از نیاز زمستانی امسال را باید از این محل تامین کنیم.